Publicerad den

Filmer

På senare år har det kommit fler filmer som visar olika sexualiteter och identiteter. I det här inlägget får du veta mer om några av dem.

Call me by your name

Call me by your name är baserad på romanen med samma namn. Filmen utkom år 2017 och utspelar sig på 1980-talet i Italien. Filmen handlar om Elio vars pappa är professor och varje sommar bjuder han in en student. Denna gång är det Oliver och snart uppstår tycke mellan de två. I rollerna ser vi Timothée Chalamet och Armie Hammer.

Carol

Carol är baserad på romanen med samma namn. Filmen utkom år 2015 och utspelar sig på 1950-talet i New York. I filmen får vi följa Therese som är uttråkad och drömmer om ett annat liv. En dag träffar hon den äldre kvinnan Carol och snart utvecklar de en relation. I rollerna ser vi Rooney Mara och Cate Blanchett.

The danish girl

The danish girl är baserad på romanen med samma namn. Filmen utkom år 2015 och utspelar sig i 1920-talets Köpenhamn där vi får följa ett äkta par där mannen blir den första personen i historien att genomgå en könskorrigering. I rollerna ser vi Eddie Redmeyne och Alicia Vikander.