Publicerad den

Viktiga personer inom HTBQ rörelsen

Det finns många som har varit en stark röst inom HBTQ rörelsen internationellt. Här nedan får du några exempel på viktiga personer inom HBTQ rörelsen.

Marsha P. Johnson

Marsha är den person som lade grunden för vad Pride är idag. Hon föddes år 1945 och var en del av Stonewallupproret i slutet på 1960-talet. Hon var en stor och viktig del av HBTQ rörelsen som aktivist.

Lil nas x

Lil nas x föddes år 1999. Han är en amerikansk hip hop artist och har de senaste åren slagit igenom både som artist, men också för hans inflytande över unga eftersom hans låtar handlar om hans homosexualitet.

Eliot Page

Eliot Page föddes år 1987 och är en kanadensisk skådespelare. Förutom att han är en känd skådespelare är han också känd för att dela sin åsikt i kvinnofrågor och andra samhällsfrågor. År 2014 kom han ut som gay och ett par år senare kom han ut som trans.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres föddes år 1958 och är en amerikansk komiker och programledare. Hon kom ut i samband med att hon spelade sig själv i en sitcomserie. Sedan dess har Ellen varit viktig för rörelsen.