Publicerad den

Komma ut ur garderoben – bästa tipsen

Att ”komma ut ur garderoben” är för många en mycket svår situation att gå igenom. Kanske känner man att det är dags för vänner och familj att veta eller så vill man bara känna sig fri att vara den man är. Även om det kan kännas skrämmande är du långt ifrån den första som tar klivet ut ur mörkret, men det kan ändå vara skönt att ha lite bra tips med sig från andra som har gjort samma resa.

Idag är HBTQ betydligt mer accepterat än det var förr. Folk vågar öppet vara sig själva, utan att utsättas för kränkningar eller fula blickar. Tyvärr finns dock fortfarande den förlegade attityden kvar hos många, men genom att stå upp för dig själv kan du känna dig starkare.

Fira med champagne

När du väl har tagit dig igenom det svåra kan du dessutom passa på att fira med champagne av bästa sort. Champagne är den dryck som är starkast associerad till att fira och då är det självklart att du ska slå på stort. Hos Vinoteket kan du beställa champagne och vin med snabb leverans till ditt hem.

Bästa tipsen när du ska berätta som din läggning

Oavsett om du har en mycket stöttande familj eller inte kan det kännas svårt och jobbigt att säga orden. Därför har vi kommit med några bra tips som kan hjälpa dig.

  • Skriv ett brev – ibland är det lättare för mottagaren att läsa än att höra orden direkt.
  • Kom ut till en kompis innan du kommer ut till hela familjen.
  • Säg det som att det redan är en självklarhet!
  • Gör det diskret, med t.ex. en regnbågsflagga på rummet.