Publicerad den

Serier

Förutom att det finns flera filmer du kan kolla på som följer ett HTBQ+ tema finns det ett flertal tv-serier. Här nedan får du några exempel.

Young royals

Young royals är en svensk serie där vi får följa prins Wilhelm som börjar på en internatskola. På internatskolan finns Simon som kommer från en arbetarbakgrund. Snart uppstår tycke mellan de båda. I rollerna kan vi se Omar Rudberg och Edvin Ryding.

Orange is the new black

Orange is the new black är en amerikansk serie där vi får följa Piper som påbörjar sitt fängelsestraff. I fängelset finns hennes ex. Vi får stifta bekantskap med kvinnofängelsets invånare och följa deras vardagsliv och utmaningar. I rollerna kan vi se Taylor Schilling, Laura Prepon, Natasha Lyonne och Uzo Aduda.

Pose

Pose är en amerikansk tv-serie. Serien utspelar sig på 1980-talet i drag ball kulturen. Vi får följa flera karaktärer som försöker bli accepterade och göra sig ett namn inom kulturen. Serien har blivit särskild uppskattad eftersom flera av huvudrollerna spelas av transkvinnor. Några skådepelare är MJ Rodriguez, Indya Moore och Billy Porter.

Torka aldrig tårar utan handskar

Torka aldrig tårar utan handskar är en svensk miniserie. Serien följer en grupp män under tiden när Aids började sprida sig. Några skådespelare är Adam Pålsson, Adam Lundgren och Simon J Berger.