Transgruppen 2018-01-16T14:50:11+00:00

trans

Transgruppen

Vi i transgruppen vänder oss till er som har en kropp som på något sätt inte stämmer överens med hur ni känner er på insidan. Det gäller er som har en manskodad kropp men känner er som kvinna på insidan (TS MtF). Er som har en kvinnokodad kropp men känner er som en man på insidan (TS FtM), samt er som har en kropp som varken kan kodas som kvinna eller man. Med andra ord – alla er som på något sätt identifierar er som transperson. Begreppet transperson har flera underkategorier där bland annat transsexuell och transvestit innefattas. Alla inom transkategorin är välkomna.

I vår grupp har vi medlemmar som genomgår en transutredning på Lundströmmottagningen i Alingsås och vet av egen erfarenhet exakt vad det innebär att vara i en sådan situation. Vi i transgruppen är nästintill övertygade om att det finns många därute som känner igen sig i det här att kropp och sinne inte stämmer överens. Du som har hittat till den här sidan är kanske en transperson själv, eller en anhörig som är orolig eller undrande för en person i din närhet. Det kan handla om att inte må bra i sin situation, och det kan handla om att äntligen ha förstått vad som är fel och hur det kan göras rätt.

Det svåraste med att vara transperson kan vara att våga visa för allmänheten vem en känner att en verkligen är på insidan. Många är rädda för att mötas av hat eller hot, eller rädda för utanförskap eller oförståelse. Andra kanske vill ha tips och råd kring hur en kan berätta och möta frågor som kommer. Transgruppen anordnar cafékvällar med jämna mellanrum. Se kalendarium för information om nästa transträff.

Är du nyfiken på mer information? Behöver du stöd och hjälp? Då ska du inte tveka att kontakta oss:
info@boras.rfsl.se

RFSL Borås Sjuhärad