Sian Hedberg, Yolanda Bohm, Nino Mick – Textival på NäRA

/Sian Hedberg, Yolanda Bohm, Nino Mick – Textival på NäRA
Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Håll mig uppe, håll mig tillbaka – om gränslös konst & poesi

Textival Litteraturfestival arrangerar en fantastisk lunch på Café NäRA och RFSL Sjuhärad har äran att vara samarbetsparter.

Välkomna till en utställning, läsningar & samtal med Sian Hedberg, Yolanda Bohm och Nino Mick – utifrån utställningen Begränsad samt böckerna Ikon och Tjugofemtusen kilometer nervtrådar.

– – – – – – – – – – – – – – – –

Yolanda Aurora Bohm Ramirez
Född 1987 och uppvuxen i Skogås. Bohm Ramirez har studerat skrivande vid Malmö Högskola och Ölands Folkhögskola och skriver sina egna minnen och sin mammas memoarer, klottrar på handryggar och använder våra heligaste skrifter som scrapbooks.
Yolanda Aurora Bohm Ramirez är föreläsare, aktivist, föreläsare och spoken word-poet. 2017 utkom Bohms debut: poesiboken Ikon, på Brombergs förlag.

Ikon tar läsaren med från barndomen i orten, till dans på barrikaderna och vidare ut i rymden i en kamp för att vara sig själv fullt ut.
Vi möter rasism, trånga kroppar och könsroller, kolonialism och svåra förluster, men också närhet, kärlek och transhumanistisk gemenskap.

Jag är drottning i mitt klubbland
över mina öron skuldsatt
kan inget om resurshantering
skiter hårt i skuldsanering
äter min mat med guldpanering.

Ur Ikon, Yolanda Aurora Bohm Ramirez

– – – – – – – – – – – – – – – –

Nino Mick
Född 1990, är poet, scenkonstnär och svensk mästare i Poetry Slam och bor och verkar i Göteborg. Nino Mick är mångfaldigt prisbelönad som slampoet och har medverkat i flera scenkonstföreställningar däribland Marshmallowbarnen och Dysphoria. Våren 2018 debuterade Nino Mick i bokform med diktsamlingen Tjugofemtusen kilometer nervtrådar som fått ett mycket fint mottagande.

Jag vill vistas i det hårda och beständiga
därför konstruerar jag en diktsvit och en man att bo i
jag vill naglas fast
normeras och bli del av ordlistan
tilldelas ett hem
att lämna

Ur Tjugofemtusen kilometer nervtrådar, Nino Mick

– – – – – – – – – – – – – – – –

Sian Hedberg
Född 1998 i Seglora, bosatt i Mölndal är konstnär och fotograf som i sin konst ofta utforskar det självbiografiska, kroppen och den psykiska ohälsan genom fotografi, skulptur och installationer. Med ett bildspråk som ställer frågor kring såväl sammanhang som när de inre och yttre världarna krockar.

“Jag har på något sätt distanserat mig från min egen kropp genom att göra den till konst. För att underlätta för mig själv och för att inte tvingas stå ut med den där obehagliga känslan av att något är fel. Att något inte stämmer. Känslan som inte går att beskriva men som alltid finns och alltid har funnits är och gnagt, någonstans i bakhuvudet. Benmärgen. Varenda dag, varenda timme och varenda minut.”

Sian har under det senaste året medverkat i såväl samlings- som separatutställningar under till exempel Borås Pride, på Alingsås konsthall, Borås Konstmuseum och Frilagret i Göteborg. 20 april – 25 maj hänger Hedbergs konst, under rubriken Begränsad, på Café NäRA i Borås.

Programmet görs i samarbete med Brombergs Bokförlag, KulturUngdom, NäRA och RFSL Borås Sjuhärad.

https://www.facebook.com/events/1957464984569570/