Borås Pride 2018

/Borås Pride 2018
Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Tredje året i rad!

Mer info kommer. Håll utkik på www.boraspride.se och www.facebook.se/boraspride och hör av er till info@boraspride.se med frågor och funderingar, förslag och idéer. Välkomna!

Borås Pride är en gratis, normbrytande, queer festival i hjärtat av Borås. Tillsammans skapar vi trygga mötesplatser av, med och för hbtqia-personer och lyfter genom bland annat konst, kultur, workshops och föreläsningar mänskliga rättigheter och vardagliga livssituationer.

Festivalen riktar sig främst till hbtqia-personer i Sjuhärad, men välkomnar naturligtvis alla som delar våra värderingar att delta.

Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar samhället och dess konsekvenser. Vi vill samla Sjuhärad till en öppen folkfest och uppmuntra till ett öppet klimat som bryter normer, fördomar och diskriminering.

Under festivalens tre dagar skapar vi mötesplatser och arenor för kunskapfördjupning, samtal, upplysning, reflektion, samhällspåverkan och attitydförändring. Vi vill också att Borås Pride ska vara glädje och fest där minnen av nya människor, bekantskaper och fördjupad kunskap leder till långsiktig utveckling för ett bättre samhälle för hbtqia-personer.

Gemensamma värdeord för Borås Pride ska vara: normbrytande, queer, öppenhet, tillgänglighet, inkluderande, fortbildande och glädje.