Borås Pride

Borås Pride är en gratis queerfestival i hjärtat av Borås som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och som lyfter upp hbtq-personers livssituation genom normbrytande workshops och föreläsningar.
Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-­personer i Borås och Sjuhäradsregionen, men även med omnejd. 

Vårt syfte är att synliggöra de normer som genomsyrar vårt samhälle och dess konsekvenser, men även att samla Borås till en öppen folkfest. Vi vill uppmuntra till ett öppet Sjuhärad som bryter normer, fördomar och diskriminering. I tre dagar ska vi skapa mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Tanken är också att samlas tillsammans till en fest där det finns plats för att minnas det vi åstadkommit och vart vi idag ska ta oss.

Med våra arrangemang vill vi bryta normer, samlas till fest, upplysa invånarna i Borås och framförallt skapa öppna trygga mötesrum för HBTQ personer.

Mer information hittar ni HÄR på våran hemsida, BORÅS PRIDE

 

Detta är RFSL Borås

RFSL Borås, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1971. RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtq-personer som för alla andra i samhället.
RFSL Borås arbetar lokalt och nationellt och är en ständigt växande förening. Tillsammans med RFSL samlas vi med 38 avdelningar spridda över Sverige.
RFSL Borås bedriver en mängd olika verksamheter och projekt. Till exempel har vi en anhöriggrupp, en utbildnings- och föreläsningsverksamhet, verksamheten Newcomers (en stödgrupp och mötesplats för nyanlända i Sverige).
RFSL Borås är en social mötesplats, där medlemmar kan delta i olika aktiviteter, såsom föreläsningar, cafékvällar, pridefiranden och workshops.

 

By | 2016-05-20T18:17:34+00:00 maj 20th, 2016|Uncategorized|0 Comments